Zpráva o činnosti rybářského kroužku Šupinky

Přidáno: 1. Duben, 2015

Kroužek u naší místní organizace obnovil své působení v září 2013. Práce v kroužku je zaměřena na teoretickou a praktickou výchovu školní mládeže.

Výuka je zaměřena na znalost rybářského řádu, poznání všech druhů ryb, vodních živočichů a hlavně k ochraně přírody. Teoretická výuka je v místnostech místní organizace, praktická výuka pak na rybnících, které jsme vyjednali pro trénování lovu ryb udicí.

Dále připravujeme naše děti na všechny soutěže, které pořádá naše místní organizace. V letošním roce začne přípava na soutěž Zlatá udice LRU, RT.

Děti se schází každé úterý od 16 do 17 hod., kde kroužek navštěvuje pravidelně 35 až 40 chlapců a děvčat za účasti 4 vedoucích (p. Štoček, Fengl, Zlatohláek, Černý).

Vybavení 2 kluboven a materiál pro technické zabezpečení činnosti kroužku financovala místní organizace za podpory Ústeckého kraje, komise mládeže SÚS a sponzorské dotace ČEZu.

O náš kroužek je velký zájem, dětem se u nás líbí a časté telefonáty o možnosti příjmu dětí musíme z důvodu naplnění kluboven bohužel odmítat.

V letošním roce se kroužek zúčastní zájezdu do Liberce, který pořádá komise mládeže SÚS a dále všech plánovaných soutěží. Oslavu dne dětí uspořádáme na sádkách v Chlumci, kde budou připravené soutěže LRU, RT a občerstvení.

Další informace o kroužku se můžete dozvědět na našich internetových stránkách, kde se snažíme informovat rodiče a rybářskou veřejnost.

Děkujeme za vstřícnost a za pomoc při zajišťování všech akcí, které naše MO pro děti a mládež pořádá.

Josef Černý, vedoucí odboru mládeže

Hlavní navigace