16.červen – II. Svátek rybářský

Přidáno: 15. Červen, 2010

Mnoho z nás již netrpělivě přešlapuje před branami dravčí zahájené. Šestnáctý červen, toto magické datum přichází, hodinky minutu po minutě odpočítávají čas, kdy budeme moci po půl roce opět nahodit na „svého“ dravce. Mnoho z nás se dočká a pozná, co to je rybářské štěstí v podobě vytouženého úlovku.

Nezapomínejme však uchovat k poraženému rybímu soupeři úctu. Vždyť nám přinesl radost.Jak s úlovkem naložíme, je jen čistě naše věc, tedy pokud jednáme v mezích zákona.

Těm úlovkům, které ještě nedosáhly zákonem stanovené míry, věnujme zvýšenou pozornost a s nejvyšší opatrností je vracejte zpět do revíru, pokud možno nepoškozené. Je smutné vidět umírajícího dravečka s roztrženým jícnem jenom proto, že lovec při záběru na rybku vykouřil pověstné cigárko. Vzpomeňte, jak dlouho trvá, než dravec doroste do lovné velikosti, kolik životních překážek a nástrah musel překonat, kolik práce dá rybářským hospodářům výroba násady pro revíry, na kterých lovíte.

Pokud se dravci stane Vaše umění osudem, chovejte se k němu do poslední chvíle důstojně a v kuchyni si úlovek řádně vychutnejte, pokud se rozhodnete dát rybě život, těšte se na příští setkání s větším a vyzrálejším soupeřem.

Čeká nás rybolov plný napětí a překvapení. Doufáme že Vaše cesta za úlovky bude čestná, že budete ctít pravidla, která platí pro náš rybářský sport, stejně jako pro všechna ostatní sportovní odvětví, kde se pochybná vítězství za cenu porušení fair play nakonec mění v ostudně hořké prohry.

Přejeme Vám mnoho zdraví a úspěchů v začínající „dravčí“ sezóně.

Výbor MO ČRS Ústí nad Labem

Hlavní navigace